Lilla E före & efter klipp samt nya fåtöljen

febmars-002

febmars-006

Igår tog pappa M fram trimmern & gjorde vårfrisyr på lilla E 🙂

Vet inte om det är så synligt på nedre fotot men jag tycker att hans ärr som går i sicksack rakt över skallen syns en del, fast mer i verkligheten än på bilden. Han är inte så jättemedveten om det ännu, men vi har försökt förklara vad han varit med om. Vad som hände var att vi ett par dagar efter hans födelse fick reda på att hans främre fontanell (den i pannan) var sammanvuxen. Ett tillstånd som kallas Metopica Synostos (går att läsa mer om här om man vill http://www.sahlgrenska.se/upload/SU/omrade_oss/plastik/kraniobroschyren.pdf). Skallen får då en avvikande form, mer & mer ju mer huvudet växer. Lilla E syntes det på men inte så att vi eller någon annan ovetandes reagerade. Vi hade tur att läkarna ändå kände igen det. Han genomgick en stor operation vid 5 månaders ålder för att korrigera detta (sedan en mindre vid 10 månader) så nu har han helt normal huvudform, men som sagt så syns ärret när han har så här kort hår (annars inte) + att han är lite knölig på huvudet på vissa ställen utefter ärret (som går frå öra till öra). Specialisterna på sådana här operationer finns i Göteborg, dom är helt fantastiska! 🙂 Han blev så fin!

febmars-0081

Här är då den nya fåtöljen, jag är speciellt förtjust i benen 😉   Ovanför fåtöljen hänger ett självporträtt som min mormor målat, hon var en erkänd konstärinna men är död sedan 2005. Hon och jag var väldigt nära. På slutet ville hon inte alls vara med längre, så det var en underlig blandning av sorg och samtidigt lättnad för hennes skull när hon gick bort. Hon blev 95 år och målade i stort sett in i det sista.

I Göteborg är det jättesoligt idag men kallt, -2 när jag steg upp kl 6.20. Jag skall tillbringa förmiddagen hos tandhygienisten för att ta bort det sista av tandstenen. Sedan jobb.

Ikväll tänkte vi äta våfflor ( det ”skall” man ju egentligen göra imorgon med då är M i Stockholm så vi tar det idag ist.).

vaffla

Mmmmm! Med grädde & drottningsylt!

Annonser

5 svar to “Lilla E före & efter klipp samt nya fåtöljen”

 1. Katti Says:

  Visst är det väl tur att det finns såna där superskickliga specialister!
  Det ser superfint ut, ser ingenting av nåt ärr. Ser bara lite tunt ut med hår, och det är väl inget man tänker på.
  Det är alltid jobbigt när någon nära dör, men vilken fin skatt hon har lämnat efter sig, alla tavlor!

  Och jag håller med dig, benen på fotöljen var verkligen snygga! Resten oxå förstås:-)

  Och jag kan inte låta bli att småfnittra lite, hur mycket tandsten hade du egentligen? Det är väl tredje gången eller nåt nu som du ska till tandläkaren:-)

 2. Katti Says:

  Sv: Jag skickar dig ett mail!

 3. Marie Says:

  Han är jättefin sonen :-). Visst är de fantastiskt duktiga våra läkare!

  Åhh vad gott med våfflor, blev bra sugen nu…undrar om inte vi ska slå till idag med;)

 4. Ingela Says:

  Han blev jättefin i håret! Jag tycker inte att man tänker så mycket på ärret.. Tur att det finns specialister och skönt att dom finns nära!
  Jättefin tavla, roligt att det är din mormor som har målat! Elins farmor målar oxå mycket, hon är väl ingen erkänd konstnär mer än hos oss förstås =)
  Vad roligt att du kommer på Tupperwarepartyt! Det ska bli jätteroligt att träffas =) Skönt att man har hunnit träffa någon/några innan galan..

  Fåtöjen var jättesnygg!
  Ha en bra dag!
  Kram Ingela

 5. sessan Says:

  Tjingeling!

  Nu har jag lagt till dig på blogloving där jag lagat en egen blogg grupp för Mamma Galans gäster, detta för att kunna följa & ”lära känna” Galans gäster lite bättre före den stora dagen ;D

  Laga gärna en Gala blogg grupp du också, så kan vi följa varandra.

  Ha en strålande dag
  //Sessan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: