Vilken dag :-) & simsuccé

Idag blev det en mamma och stora E dag, en riktigt trevlig mamma / dotterdag :-), vi hade sällskap av en stor & varm sol. Inte kyligt alls som senaste tiden!

Vi bestämde oss för att åka till Vattenpalatset i Lerum så att stora E kunde simträna och jösses vad det lossnade för henne idag! Hon simmade, efter viss coahing från mig, precis så som jag försökt lära henne, lugnt, avslappnat och ”starkt”. Simmade som längst 15 meter. En snäll badvakt kollade på medan hon simmade 10 meter och gjorde lite till för att få sitt första simmärke Silverpingvinen (se bilden nedan). Snacka om stolt dotter…och lika stolt mamma 🙂 Hon har inte gått i simskola alls utan vi har lärt henne och så är hon sådan av naturen att hon lär sig saker hon tycker är kul väldigt snabbt i stort sett på egen hand (som alfabetet vid 3 års ålder tex, vår lilla E är precis tvärtom…vill inte lära sig saker alls tyvärr). Dottern är iaf envis som få och mycket tydligt född i Oxens tecken. Det var en mycker bra dag att gå på för det var inte alls särskilt mycket folk, himla skönt. De har så att man kan simma ut också och där satt jag LÄNGE i solen halvvägs nersänkt i vattnet & solade medans E simtränade bredvid. Underbart! Bra med utomhuspool som liksom går ihop med den inomhus, bara att simma igenom ”spärrarna”.silverpingvin

Glad E med sin autograf, fina anisktsmålning (lite sliten..) och simmärke!

Bilder 028

Vi tog bilen ut, lämnade den hos en mekaniker i Lerum som vi känner som skall byta hjullagren på den & lite annat. Han var så snäll och körde ner oss till badet. Efter badet så gick vi till Lerums torg där vi hade turen att hamna mitt i Lerumsdagarnas firande som är just denna helgen. Det visste vi inte! Det var gratis ansiktsmålning, marknadsstånd och underhållning. Vi blev helt till oss när vi insåg att Magnus Carlsson (x Barbados & Alcazar ni vet) skulle spela en timme senare! Det blev en korv med mos och lite godis och annat kul innan han kom på scen och en stund innan dess så skrev han autografer så pennan glödde . På en av dem står det ”Till stora E” och den har hon nu satt upp på sin anslagtavla här hemma.

magnus c

M och lilla E hade det trevligt i stan istället med diverse aktiviteter. Lilla E kräktes bara en enda gång och mår bra men äter lite mindre än vanligt, är lite tröttare & mer gnällig. Jag kom på att det satt en lapp på hans förskola om att ett eller ett par fall av Femte Sjukan funnits på hans avdelning så jag Googlade på det och jag tror det är en rätt mild variant av det han fått för igår och idag har han varit jätteröd på kinderna, speciellt den ena och ett symptom till som ju stämmer är att man kan må illa & vara lös i magen som han varit! Kanske är det det. Här ser ni honom nedan (han ville inte se normal ut…) och det är inte solbränna han är röd av för han har varit väl insmord så vi gissar på Femte sjukan som sagt. Han har inte feber iaf så det verkar än så länge vara en ok variant han fått i så fall.

Bilder 026

Nu skall jag dricka te & läsa på altanen. Blev lite besviken att det inte var någon Babben & company idag men den kanske redan är slut för säsongen?!

Önskar er en trevlig kväll!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: