Kärlek, bra-lek och surKÄRring…

Låt mig börja bakifrån…

Just nu känner jag mig som en riktig surkärrings-fru. M åkte till Stockholm kl 5 igår morse, kommer hem kl 22 idag, om han inte tar en öl med en kompis på vägen från tåget … det gör han nog så då ser jag honom inte idag heller. Imorgon jobbar han halvdag och skall sedan iväg på Way Out West-festivalen så imorgon ser vi knappt röken av honom. Way Out West är även på lördag så då han skall vara där från lunchtid till natten. Jag har alltså gått från att ha hunnit bli van i 5 veckor med att ha en helledig man och jämlikt omhändertagande av hem och barn till att bli nära nog total gräsänkling i 4 dagar 😦

Känner mig bara liiite bitter med anledning av detta men men.. Imorgon hade jag tex gärna gått på Europe som spelar på Götaplatsen i samband med Kulturkalaset men det går nu då inte. På söndag har vi stort släktkalas för att fira lilla E och M´s födelsedagar. Jag känner att jag inte har ork att engagera mig helt själv i det så det blir att bjuda på något enkelt. Pastasallad och marrängsviss efteråt blir det nog.

Idag har vi förutom lilla E´s örondoktorsbesök varit på Barnkalaset nere i stan igen (del av Kulturkalaset). Vi träffade en hel del folk vi kände. Roligast var att träffa stora E´s gamla dagiskärlek J. När de började nollan så började de i olika skolor så senaste året har vi inte sett honom. De blev så glada, och superblyga på 7åringars charmerande sätt, när de fick se varandra. Hans mamma avslöjade att J fortfarande pratar om stora E ofta, mer än ett år efter att de sist sågs, DET  är kärlek det. Så otroligt jätte URGULLIGT! Jag sa att de måste ringa oss snart så får E och J gå på bio eller så 🙂 hoppas det blir av för det syntes långa vägar att det klickade mellan dem. (Nu låter det nästan som om jag skriver om seriös vuxen kärlek här vilket det naturligtvis inte handlar om utan ”bara” om platonisk barnkärlek 🙂 Nog så viktig för de inblandade tu).

Ett evigt hoppande var det idag 😉 Lilla E i förgrunden & stora E i randigt linne, shorts och tights längre in.

blåbär 030

Lilla E och vi andra provlåg en Fatboy hängmatta och provsatt deras sittsäckar. Sittsäckarna är otroligt bekväma och vore de inte så otroligt stora så skulle jag köpa en direkt. Man sätter sig och sitter sedan som gjuten i dem. Vet inte vad för material som är i men det formar sig perfekt runt kroppen, hur skönt som helst. En modern saccosäck med otrolig komfort helt enkelt!

blåbär 034

fatboyBarnen har nu snart varit lediga 6 veckor och har en vecka kvar till. Det har varit bra för dem med så lång ledighet känner jag (de brukar normalt ha 4-6 veckor, olika olika år beroende på våra semestrar såklart). De har tvingats varva ner och har lekt jättemycket och bra ihop, även om det bråkas ibland också. Det mest positiva i sommar har varit att lilla E har börjat att leka mer självständigt och att han nu kan hitta på saker själv att göra ibland utan att man hela tiden måste hjälpa till eller vara med. Absolut så har det blivit bättre och det är vi jätteglada för. Han har i stort sett helt saknat förmågan att sysselsätta sig själv innan. Han är ju snart 4 år så vi har verkligen undrat om det inte borde bli bättre med detta någon gång och nu är han/vi ett litet steg i rätt riktning!

Vill också passa på nu och säga GRATTIS till min moster L som bor i England, jag vet att jag är en dag sen, sorry! Love you och hoppas du hade en bra dag igår!!

solhjärta

Imorgon spås det bli sol här (igen, vi har faktiskt haft ganska mycket sol senaste dagarna, mellan ”molnbyarna”) så då ger vi oss säkert ut till hav eller sjö. Får snällt ignorera min förkylning och hoppas den försvinner trots att jag ”misshandlar” den 🙂

Annonser

7 svar to “Kärlek, bra-lek och surKÄRring…”

 1. Rebecca Says:

  Här hemma känner jag tvärtom, 7 veckors ledighet har blivit för lång tid. Barnen längtar efter dagis och sidan kompisar där trots att det lekts mycket med både dagisvänner och de vanliga vännerna. Ska bli skönt med rutiner igen. Till och med Henric längtar tillbaks till jobbet igen efter 8 veckors ledighet.
  Vad synd att du inte kan komma i kväll till Europe, hade varit kul att träffa dig.

  Ha en bra helg.

  Kramar

 2. Ingela la la Says:

  Trist att du blir ensam så mycket nu.. man får gnälla lite 😉

  Jag säger som Rebecca att det är synd att du inte kan följa med på Europe ikväll. det hade varit jättekul!
  Vi kanske kan ta en fika någon kväll eller så någon dag i vecka som kommer?

  Kram Inglela

 3. Lolo Wivesson Says:

  Moster L. i England hade en jättefin födelsedag med italiensk middag på kvällen. Min Stora M. bjöd tom på bubbely…
  Man måste ”gnälla” ibland – annars blir man en grinig tjej!
  Har just försökt ringa för att sjung för lilla E.,men ni är inte hemma och vi som hade sjungit upp oss!
  Kram!
  Moster L.

 4. Kickan Says:

  Låter som allra ypperligaste med pastasallad och marängsviss ( kommer direkt 😉
  Och dom där fatboy är väl underbara ! Vi funderar på att investera i en sån till våra döttrar , lite dyra är dom ju allt så vi får se när deras respektive rum är klara.
  Hoppas att du får en alldeles underbar helg vännen !

 5. jezza Says:

  Mm, jag förstår så väl hur det känns!Man får gnälla du när det är känns tungt och jobbigt, det brukar kännas aningen bättre efteråt 😉

  Tänker på dig och skickar en stooooor KRAM!

 6. Marie Says:

  Stressad som jag är så vill jag skicka över MÄNGDER med KRAMAR!
  Hoppas det känns bättre snart!
  /marie

 7. etthustilloss Says:

  Så härligt att barnen har haft långledigt! Hoppas ni har haft en underbar semester 🙂

  Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: