Dagens boktips, advent och Wii

Ni na ni na ni na na… 😉

Pija Lindenbaums böcker är storfavoriter hemma. Barnen älskar dem och vi har de flesta, dessutom tilltalar de även oss vuxna. ”Gittan och fårskallarna” , ”Else-Marie och småpapporna” och ”När Åkes mamma glömde bort” är de bästa hitills tycker vi. Nu kommer hon med en ny bok ”Siv sover vilse” som är August-pris nominerad. Jag köpte boken idag på Ica Maxi och ser fram emot att läsa den för barnen ikväll!

Siv sover vilse

På söndag är det bara 5 veckor kvar till advent, tiden går så himla fort. Redan förra året önskade stora E sig att få en presentkalender, det har hon aldrig fått förr och inte då heller. Som tjusigast så har hon fått en chokladkalender någon gång. Nu har jag köpt en sådan här kalender som ni ser nedan och jag vet att hon kommer att bli överlycklig (det hoppas jag verkligen då den är en bra bit dyrare än en vanlig kalender helt klart! 199:- kostade den på Maxi), hon älskar Littelest Pet Shop och har en drös sådana djur. I den så ingår 3 djur + ca 20 små gulliga tillbehör. Hon kommer få den på sin 7 1/2 årsdag den 8/11 tänkte jag.

advkalender

Det finns även andra leksakskalendrar med tex Lego och Playmobil så jag får nog köpa en till lilla E med så det blir rättvist.  Jag längtar verkligen till advent, det är så mysigt! Än mer längtar jag till julen såklart.

Nästa vecka har jag tagit semester då det är höstlov. Det skall bli superskönt. Sedan har jag en vecka semester sparad att använda runt jul så det blir så lång ledighet som möjligt då för barnen. För lilla E har det blivit mycket ledigt det senaste pga sjukdomen, lite väl mycket kanske…han är minst sagt uttråkad även om det funkar mycket bättre än jag trott, han kanske inte alls vill vara ledig nästa vecka också  😉 Jag kämpar på och jobbar samtidigt och har inte vabbat något alls. Det är verkligen en stor fördel att jobba hemma i sådana här lägen!

Lilla E´s oerhört sympatiska doktor ringe idag för att höra hur det var med honom. Så värmande & omtänksamt 🙂 Jag frågade om han bör vara hemma hela veckan men det tyckte hon inte behövdes om han är frisk för övrigt och det är bara hostan soom hänger kvar. Inte snorig, inte ont någonstans, bara hostan. Jag tror jag håller honom hemma minst en dag till iaf så de där värsta hostattackerna förhoppningsvis hunnit försvinna. Lunginflammation smittas inte men jag vill inte riskera att han blir värre av att vara ute på dagisgården ett par timmar per dag och så, så jag får se om jag vågar skicka dit honom alls denna veckan. Vi får se hur det förlöper inatt här. Räddningen här hemma i tristessen för honom har varit vårt Nintendo Wii. Att spela bilspel på det, pussla, göra pärlplattor och se på TV är vad han gjort varje dag det senaste. Han börjar han tröttna på alltihop…

På söndag ställer vi om klockorna till vintertid såg jag. Då ställer man bak dem en timme, då blir det väl ljusare på kvällen igen om jag inte tänker fel? I alla fall för ett tag.

Ha en bra dag!

 

Annonser

2 svar to “Dagens boktips, advent och Wii”

  1. Kickan Says:

    Här är en till som längtar till advent – mysigt med alla ljusstakar.
    Ha det gott !

  2. Lolo Says:

    Det blir ljusare på morgonen – om jag inte tar fel – du sover en timme extra! Kvällarna blir mörkare en timme fortare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: