Saffrans-skorpor

..eller Saffransbiscotti om man vill vara italiensk. Det är väldigt gott, jag kämpar här nu för att inte M skall äta upp fler än han redan gjort. Vore ju kul om vi hade några stycken kvar att bjuda på till glöggen nästa helg 😉

SAFFRANSBISCOTTI, ca 50 stycken

(recept taget från http://www.arla.se)

150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 kuvert/1/2 g saffran
7 dl (420 g)) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

********************************

Igår var vi uppe i Alingsås på vernisage på Konsthallen. Musikern Olle Ljungström visade sina alster och skulle spela på vernissagen men tyvärr var han krasslig så det blev två andra som spelade gitarr och sjöng hans låtar. En liten besvikelse, speciellt för M som gillar Olle L mycket. Ser inte barnen världsvana ut så säg? Med vinglas (med cider i) och salta pinnar 🙂

Vi passade på att träffa mina svärföräldrar också och få fika hemma hos dem. På kvällen tog jag med mig stora E och åkte hem till min chef och åt lax och räkor och annat gott. En del av våra kollegor från systerkontoren i Amsterdam, Prag och Budapest var och hälsade på denna helgen så jag ville iaf träffa dem en liten sväng. Det var trevligt men vi stannade inte så länge.

Nej nu skall jag lägga lilleman. Ha det!

7 svar to “Saffrans-skorpor”

  1. ia Says:

    Vilken fin julig header du har…
    Vi var på Liseberg igår så nu har jag lite smått kommit i julstämning 🙂
    kram

  2. Kickan Says:

    Japp här brukar jag också baka saffransbisqotti och dom brukar också försvinna i en rasande takt….dock inte utav barnen utan av maken som älskar dom !!

  3. undermolnen Says:

    Jag har varit så dålig på att kommentera att jag riktigt skäms!
    Var roligt att komma in här och få lite julstämning, det är första gången i år som jag känner det. De där saffransgrejerna verkade supergoda, ska prova dem!
    Kram

  4. undermolnen Says:

    Förresten, hur gör man iordning sin header så som du har gjort?
    Jag vill också ha en lite mer personlig stilmall men är skitdålig på sånt!

  5. GucciMama Says:

    Saffransbiscotti är min favorit. Bakade alltid dem förrut, nu blev jag sugen igen så jag kanske ska slå till i helgen:-)

    Ja du jag är en riktig bull och pysselmamma, känns som om det är det enda jag gör:-)

  6. Duracellmamman Says:

    Åhh så gott! Måste försöka hinna provbaka dem här hemma med :-)) Utan tvekan ser de världsvana ut, de har ju de bästa att ta efter ju ;-D

    Varma kramar!

  7. Linda Says:

    Ja det är vanliga kanelbullar, orkade inget annat:)
    Dom du bakat såg himmla goda ut, man kanske skulle testa dem då man endå är i bakartagen. Óftast blir det samma saker varje år man bakar , alltid roligt med nåogt nytt.
    Ha det gott, Kram

Lämna ett svar till Kickan Avbryt svar