Son-oro, stringhylla, lampa & bilar

Lilla E har senaste veckorna vaknat många nätter och klagat på huvudvärk. Han har då pekat på det ställe på sitt huvud där han har en bula som funnits där ända sedan han opererades för Metopica synostos (för tidigt sammanväxt fontanell, läs mer här) när han var 5 månader. Bulan har de som kollade honom på 3 årskontrollen sagt var normal och han har inte haft ont av den innan. Man får räkna med en icke perfekt skallform när man haft en kranial synostos så inget vi reagerat på så jättemycket. Nu däremot när han säger att det gör ont där så blir jag riktigt orolig.

Han verkar inte ha jätteont. Han har konstigt nog bara klagat på det på natten (kan det ha att göra med att man ligger ner och då kanske får högre tryck i skallen? inte vet jag..). Vi har fått en tid nästa torsdag hos kirurgen som opererade honom. Det känns lite väl långt dit. Jag har så svårt att inte oroa mig även om M säger att jag inte skall oroa mig i förväg. Kanske har han rätt och bra för honom att han är så bra på det…men för mig är det lättare sagt än gjort 😦

Såhär såg lilleman ut 2 dagar efter operationen i januari 2006, stackars liten, igensvullna ögon och rätt drogad med morfin. Otroligt ändå hur snabbt barnen repar sig och så fin han blev sedan.

M´s syster ringde oss lite halvdesperat från Spanien igår kväll. Hon och hennes sambo är i Malaga och har firat hennes födelsedag, de skulle åkt hem idag men det blir det ju inget av med beroende på vulkan askmolnet. Jag har försökt få reda på vad de skall göra men flygbolaget är omöjligt att nå och de har inte svarat på mitt mail ännu. De lär få ett par dagar extra därnere ofrivilligt. Tur att deras barn är så stora så de klarar sig själva ett par dagar till (med viss hjälp från släkt/vänner förstås). Vi får verkligen hoppas att luftrummen snart öppnas igen. Jag jobbar ju med grupper på en resebyrå och nästa grupp skall ut på onsdag. Håller tummarna VÄLDIGT hårt att det hela löst sig tills dess.

Nu till betydligt roligare grejer: inredning 🙂 Vi har ny kökslampa och en stringhylla i hallen. Stringhyllan var det M som ville ha, jag är mer tveksam till denna klassiker, men den blev faktiskt fin på plats .

Vår bil, som snart har 10 år på nacken, är inte den bil i världen som får mest positiv uppmärksamhet om man säger så. Den får vara glad om den blir tvättad mer än 2 gånger om året och det enda vi gör är att åtgärda de småfel som dykt upp efter hand. Någon stor service har vi inte gjort på evigheter men den brukar i alla fall gå igenom besiktningen 🙂  Igår la batteriet av helt, utan någon förvarning, det var kanske inte så oväntat eftersom det var lika gammalt som bilen. Med hjälp av en granne fick vi laddat det såpass att M kunde köra till en verkstad imorse. Killarna på Mekonomen var fascinerade av att batteriet hållt så länge, det var tydligen väldigt rostigt & såg hemskt ut. Ett nytt kostade 1600:-, inte så kul, men man har ju inget val där liksom. Glad att det inte var något annat som var sönder, detta var ju ganska lätta fixat i alla fall.

Trevlig helg nu allihop!

 

Annonser

2 svar to “Son-oro, stringhylla, lampa & bilar”

  1. magdalena Says:

    Håller tummarna inför läkarbesöket, men det är säkert ingen fara! Stor kram!!!

  2. Kickan Says:

    Hoppas allt går bra hos doktorn nu. Vår bil håller också på att lägga av , det är fel på nästan allt snart …suck….
    Ha en bra vecka !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: