Falkenberg-Helsingborg-Ven

Vår roadtrip denna veckan bestod av måndag-tisdag i Falkenberg hos min kompis L och hennes dotter (som är stora E´s klasskamrat också). Måndagen var det lite mulet men tisdagen var det fantastiskt väder och vi spenderade dagen på Skrea strand, spelade minigolf (det är jag inte så bra på 😦 ) och grillade.

Falkenberg

Skrea strand/ stora E med kompisen I

Grillmaster M ser lite knas ut men jag gillar honom ändå ♥

M och lilla E på Skrea


Onsdagen var jättesolig och varm också och då var vi först på Höganäs Design Outlet (se fynd nedan) och sedan checkade vi in på Grand Hotell i H-borg, tog en promenad på stan och träffade sedan min gamla kompis A, sedan London-tiden, i Norra Hamnen. Det var kul att träffa henne igen och hon var verkligen bra på att ge tips om ”sin” stad. Kvällen avslutades med bad mitt i H-borg, pizza på gräset och ett glas mycket gott mousserande rosévin på Grands uteservering.

Höganäsfynd: 2 x Anna O kuddfodral (likadana), en Marimekkoskål och en förvaringsburk från Rörstrand

Torsdagsmorgonen bjöd på ösregn och vi blev väldigt ledsna över det då vi hade förbokat cyklar på Ven och hade sett mycket fram emot att åka dit. Efter en del velande valde vi att åka i alla fall och hoppas på det bästa (hade inte med oss regnkläder) och vi hade verkligen tur. Först för att vi hann med 10 båten med ca 1 sekunds marginal och slapp vänta 55 minuter på nästa båt och för att vädret blev jättebra från och med att vi steg i land och tills vi åkte hem på kvällen!

Ven på håll

M och en himla massa många gula cyklar


Vi hade fått mycket bra tips av Ven-vana A kvällen innan så vi visste precis åt vilket håll på ön som det var bäst att cykla för att få minst backar mm. Stora E cyklade själv och lilla E satt i barnstol (tur att man har en liten snart 5 åring…). Ven var verkligen en väldigt fin och mysig ö med massa charm. Vi badade i 2 olika vikar, åt mycket gott (och dyrt…) på Hamnkrogen i Kyrkbacken och fikade vid Tycho Brahes minnen. Sista biten cyklade vi på Kärleksstigen och utefter en slingrande cykelväg ute på kanten av ön eller vad man skall säga. Det gick för det mesta bra även om E var trött ibland. Det gällde att dricka massor för det var verkligen varmt.

Bada med optimistjollar

St Ibbs kyrka på kullen och La Familia i förgrunden

GOTT!!!!

Många fina hus runtom på ön. Om någon vill skänka ett gratis till mig är det bara att hojta till

Man var inte direkt ensam om att cykla på Ven men på Kärleksstigen var det inte så mycket folk just när vi var där

Idag åkte M till Linköping för att se på en Gais-match som är imorgon och för att fira en kompis födelsedag så jag tror att han vi detta laget inte är helt nykter kanske 😉 Han kommer hem sent imorgon kväll. Vad jag och barnen skall hitta på vet jag inte, beror lite på vädret. Kanske en tur till svägerska + familj i Lerum? Bäst jag ringer henne nu 🙂

Ha en fortsatt trevlig fredag!

Annonser

Ett svar to “Falkenberg-Helsingborg-Ven”

  1. Kickan Says:

    Ojoj så himla kul ni har haft det under dessa dagar ! Och jag kände igen dom där cyklarna ja hehe….och visst är Ven en härlig plats ! Barnen gillade det också riktigt mycket.
    Här ska vi snart åka till lalalndia och det kommer säkert att bli ett äventyr det med.
    Kramiz!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: