Golv och garderober

Man kan säkert undra om denna blogg är stendöd eller inte. Senaste veckorna har min blogglust varit lite vilande men sista dagarna här har den börjat smyga sig tillbaks 🙂 Jag jobbade förrförra veckan men var sedan ledig förra. Under den lediga veckan så fick min kära sambo M ett allvarligt ryck (trots att han jobbade) och tog tag i att förvandla vårt sovrum från urtrist till modernt.

Först sålde vi av det gamla möblemanget i sovrummet så att bara en Malmbyrå och våra madrasser återstod. Blocket är ett toppställe verkligen! Vi blev av med allt på bara 2 dagar.

Sedan började M och hans bror att lägga ett klickgolv i ek över den gräsliga plastmattan som var i original från 70-talet. På bilden här nedan ser plastmattan nästan fin ut men det var den INTE, det lovar jag.

När lilla E fick se denna bräda, med hål utsågat för elementrören, så sa han -”åhh, en Mc Donaldssbräda!”  Ett barn av idag det 😉 och det trots att vi sällan går på Mc D 🙂

Efter golvet var det ”bara” att ta 3 turer till Ikea för att köpa hem alla de köksskåp som skulle bli vår efterlängtade garderobslösning. Det var väl relativt lätt att få ihop allt men jobbigt att borra fast saker i våra stenhårda betongväggar. Vi fick låna fastighetsskötarens borr annars hade det aldrig gått.

Golven är inte helt jämna här tyvärr så att få två högskåp att stå perfekt tätt ihop var omöjligt. Vi fick till slut ge upp det & skruva ihop garderoberna med våld 🙂 DÅ blev det bra.  Det återstår nu lite justeringar av lådor & dörrar och så måste vi bestämma handtag. Det bär emot att borra i våra högblanka fina vita skåp så jag tror vi köper sådana där klickbeslag (tror jag det heter) där man bara trycker på dörrens ena hörna & så öppnas det.

FÖRE

EFTER

Ett nytt överkast är på väg till oss via postorder och så skall vi göra en gavel av en spånskiva med skumgummi + tyg över. Jag har inte riktigt kommit fram till vilket tyg ännu bara.. Vi kommer även ha två sänglampor av något slag och en vit tavellist ovanför gaveln. Troligen byter vi taklampan också då denna inte riktigt passar in i det nya mer moderna sovrummet. Jag lovar visa bild när allt är helt klart!

Imorgon fyller lilla E 5 år. Kan inte fatta att han redan är så stor. Bara ett år kvar på dagis!

Nej nu måste jag jobba.

Kram!

Annonser

2 svar to “Golv och garderober”

  1. Magdalena Says:

    Wow, vilket lyft, snyggt jobbat 🙂 Kram!

  2. Lolo Says:

    Jättesnyggt!!!! Hur gör du med sänggavel?? Jag hade tänkt g♫8ra en till vårt sovis.
    Kramis
    Moster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: