Skolmat och Jamie

Nu när förskolan kört igång för lilla E igen så får vi bekanta oss med en ny kock där. Hans veckomenyer som just satts upp verkar mycket lovande och betydligt mer spännande än innan. Dagens förskolelunch idag är: krämig tomatsoppa med makaroner i och vitlöksbröd till. Synd att sonen är inne i en jobbig ”kinkig med maten”-period bara. Kankse blir det bättre på dagis än hemma nu då. Hoppas kan man alltid.

Vi är otroligt glada att lilla E´s förskola får sin mat lagad på plats (& egenbakat bröd) varje dag och inte ditkörd från ett storkök, så som många förskolor och skolor får i Göteborgs innerstad. Även stora E´s skola lagar sin mat på plats.  Hur ser det ut på era barns skolor/förskolor? Har de bra mat?

Det är så trist att lilla E blivit så pillig med maten. Senaste halvåret så gillar han färre och färre saker. Lax som han gillade förut går inte nu. Paprika vägrar han äta om den är i mat och mjuk, den måste vara rå som tex på smörgås. Samma med morot, får plötsligt inte vara tillagad. Han gör matlagningen svårare för mig som redan innan tycker att vardagsmatlagning är riktigt trist. Jag lagar inte en annan sorts mat till honom de dagar vi äter sådant som han inte gillar, gör ni det när barnen vägrar än det ena än det andra?

Såg ni Jamie Olivers nya program i söndags kl 20.00? Jamies Matrevolution USA.

Det har hitills bara varit ett avsnitt men det han försöker visa på, och förändra, är den skrämmande matkulturen som finns på många håll (alla?) i USA. Skolmaten är katastrofal. Bara en sådan sak som pizza till skolfrukost & samma dag chicken nuggets till skollunch. Intaget tillsammans med illrosa jordgubbsmjölk eller chokladmjölk….

En del barn i den där skolan visste inte hur en tomat eller en potatis ser ut. Han visade ett par kvisttomater för en klass och då gissade en pojke att det var potatisar….smått tragiskt.

***********

Sonens födelsedag igår var jättelyckad. Bästa presenten var ett par fotbollsskor 🙂 Han ville helst haft på sig dem när han sov. Labyrintspelet från Brio verkar han också tycka mycket om. Tyvärr var en av rattarna sned & väldigt trög så jag mailade webshopen vi köpte det ifrån igår kväll (vi beställde det från www.hiko.se  ) och undrade hur vi skulle gå till väga för att få det utbytt. Bara en kvart senare, kl 21.30 på kvällen, hade jag svar från dem att de ville ha foto på skadan & efter att de fått det så fick vi ett mail där de sa att de skickar ett nytt spel direkt. Vi behöver inte ens returnera detta utan kan slänga det. Otroligt snabb, bra och proffsig service måste jag säga! När det helt intakta spelet kommer DÅ borde jag väl klara den svåraste banan (som går till 60)..eller?!…jag kunde ju den när jag var liten men nu har jag som mest klarat till 12..men jag skyller på den tröga ratten 😉

Annonser

Ett svar to “Skolmat och Jamie”

  1. Linda Says:

    Jobbigt då barnen är kinkiga med maten, men troligt vis är det en period, det har våra barn också haft. Fortfarande är grönsaker värre än gift att äta men vi får hoppas det går över:)
    Tycker det är jättebra då barnens mat lagas på plats, på barnens nya förskola kommer maten från den närliggande skolan där Oscar går så det är ju inte lång väg den fraktas, kanske 50 meter, känns okej:)
    Han bra helg, Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: