Plåtburkar och tvättkorg

Jag är mycket förtjust i plåtburkar ur den här speciella serien som ni ser exempel på här nedan. Jag har redan en hel del av dem. Dom är så härligt naivistiska och färgglada. Man blir glad av dem! Varje burk har ett speciellt ändamål för förvaring men man måste ju inte lyda det 🙂 (Burkarna kan bl.a köpas på Lyxiga Plåtburkar ).

Det har kommit en ny serie med mindre burkar av denna sort nu. Förut har det bara funnits större. Köpte den här blåa häromdagen, för hårspännen och dylikt!

Vill även ha de här…

 

När vi ändå är inne på förvaring så har vi nyligen köpt en ny tvättkorg. Tvättkorgar måste väl egentligen inte vara snygga eller dyra men just denna som skall stå synligt i vårt huvudbadrum ville vi skulle vara snygg så vi slog till på Granit´s tvättunna. Den är snygg och jättepraktisk med hjul under. Ganska dyr dock (299:-) och en varning: den är INTE vattentålig alls. Lite knäppt med tanke på att de flesta väl har tvättkorgar i badrum eller tvättstugor…men denna är gjord av hårdpapp och är inte behandlad mot väta. Jag tog för givet att den tålde lite väta men efter bara en vecka så hade vi många upphöjda ”våtfläckar” efter vattenstänk på locket som såklart inte går bort 😦 Jag kontaktade Granit som fixade fram ett nytt lock, så nu skall jag lacka det med matt lack eller något annat.

Vår tvättunna är precis som denna (men har bara ett 1cm i diameters hål uppepå, ej som det här stora).

Skall man ha tvättkorg där man vet att det blir skvätt/blött så är Granits andra variant bättre

*******

Nu över till vädret..

…och det är en sorglig historia här i Göteborg just nu. Det blåser hårt & regnar. Skurarna igår var inte normala utan verkliga skyfall. I vanliga fall så ser man ju augusti som en sommarmånad. Dessutom har augusti blivit finare och varmare på senare år tycker jag, men nu, vad har hänt? Det är så trist om sommaren verkligen redan är över för i år. I så fall blir ju höstens intågande extremtidigt 😦  Jag bestämmer dock att detta är tillfälligt. Solen och värmen kommer säkert tillbaks. Det MÅSTE den!

Trevlig onsdag på er trots allt 🙂

Annonser

6 svar to “Plåtburkar och tvättkorg”

 1. Popprinsessan Says:

  Lite märkligt med en tvättkorg i kartong, men det låter spännande!

  Var har du hittat de fina burkarna?
  Är allt bra annars?

  Kram!

 2. Lolo Says:

  Och jättekram på vår NAMNSDAG – Louise!
  Moster i London

 3. Kickan Says:

  Älskar dom burkarna – har länge velat ha men vet inte vart dom finns att köpa riktigt här nere i våran ända av sverige 😉

 4. FLOOSAN Says:

  Grattis i efterskott vännen, skickar en cyberblomma från mig =) jag älskar dom plåtburkarna, de är jätte fina

 5. Krydda Livet Says:

  Hej! Du behöver inte vänta så länge på vad det är som kryddar mitt liv extra just nu. Jag tror jag bestämt mig för att stanna kvar på min gamla vanliga blogg också.

  De är så fina de där Dixieburkarna 🙂 Har några själv. Kram Josefin

 6. Linda Says:

  Dom är ju bara såå fina dem plåtbukarna, tyvärr blir jag för snål varje gång jag står och klämmer på dem och går tomhänt hem igen:(
  Vilken tokig tvättkort, jag menar som du säger oftast står den ju i anslutning till vatten, schysst av dem att ordna fram ett nytt iaf, hoppas det håller sig fint med lite lack på, önskar er en trevlig helg, Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: